Utfallen att spela på

Under en omgång craps så finns det en mängd utav olika utfall som du kan spela på. Antingen kan man spela endast på det nästkommande kastets summa, eller så gör man som många andra och spelar på hur det kommer gå för shootern. Vilket du än väljer så kommer du fylld utav spänning följa tärningarna medans de flyger över bordet och slutligen landar på andra sidan, förhoppningsvis med en vinstgivande summa.

Om du är intresserad utav att spela på den kommande spelomgången så finns det mängder utav olika spelfält på bordet som du kan använda dig utav. Vilket som är mest värt att välja är olika, då en del alternativ har högre odds för att faktiskt ge vinst. Här följer några exempel på utfall som du kan spela på vid crapsbordet:

Big 6 och Big 8 – Om du tror att summan 6 eller 8 kommer dyka upp innan en sjua gör det
Any craps – Om du tror på att summorna 2, 3 eller 12 kommer komma upp vid nästa kast
Any seven – Om du tror att nästa kast på något sätt kommer bilda summan 7
Field bet – Om du tror att nästa kast bildar summan 2, 3, 4, 9, 10, 11, eller 12
Hard way – Om du tror att ett par (2+2, 3+3, 4+4 eller 5+5) kommer komma upp innan summan 7
Horn bet – Om du tror att någon utav kombinationerna 1+1, 1+2, 5+6 eller 6+6 kommer komma upp vid nästa kast

Vill du istället spela på hur det kommer att gå för shootern så finns även här flera olika alternativ. I grunden handlar det om ifall man tror att denne kommer klara sig eller ej och du kan då spela med eller mot denna person. Vid det första kastet kan du spela på pass line, vilket innebär att du tror att shootern kommer vinna. Detta gör den om summorna 2, 3 eller 12 dyker upp, samt om en point etableras. Vill du istället spela emot shootern och tror att denna kommer förlora, det vill säga att denne kommer kasta en sjua eller elva, så kan du lägga dina marker på don’t pass line. Om shootern lyckas etablera en point och får spela vidare kan du som tidigare trott på denne öka din insats genom att spela på pass odds eller don’t pass odds beroende på om du tror denna kommer klara sig förbi den nästkommande omgången eller ej.

Det är inte heller ovanligt att flera utfall kan vinna vid en och samma omgång och oftast är det så att ju mer specifik din satsning är, desto större utdelning får du. Tror du till exempel på att summan 8 kommer dyka upp så kan detta ske genom flera olika tärningskombinationer (2+6, 3+5, 4+4, 5-3, 6-2), vilket ger dig möjligheten till flera olika satsningsalternativ. Till exempel kan du spela på oddset Big 8, Hard way eller på att shootern kommer klara sig vidare och etablera en point.